Datum: 03.04.2022

Vložil: Vladimír Koten

Titulek: Re: Rekonstrukce bytu (jádro a koupelna)

Vážená slečno Kaprasová, vážený pane Kaštane, ano, vím.
Předem děkuji za negativní příspěvek, protože už to vypadalo, že si zde recenze píši sám. Dovolte, abych postupně reagoval.
1.- Podepsanou smlouvu jste přinesli až když bylo jádro postaveno. V tu dobu tekla voda pouze u vodoměru, jelikož rozvody ještě nebyly hotovy.
2.- Při konzultaci v roce 2021 jsem vás obeznámil s tím, že může být cena na rok 2022 navýšena podle situace, ovšem v řádech jednotek procent, což zdaleka nepokrývá ani hodnotu inflace.
3.- Nákup a přesun materiálu zpravidla řeším po ránu, aby pracovní hluk začal až po osmé hodině, což všichni zákazníci hodnotí pozitivně v rámci zachování dobrých sousedských vztahů.
4.- Vstup do sprchového prostoru jste měli naplánován příliš úzký, proto jsem se snažil dodržet normovanou šířku vstupu pro případ nutnosti vyproštění osoby z tohoto prostoru.
5.- Lepidlo Mapeklej extra 25kg za 224,-Kč rozhodně není nejdražší, S-Line LFLEX 20 20kg za 199,-Kč je nejlevnější flexibilní lepidlo na trhu. Tím spíš, že jste tento materiál platili přes kamaráda, který vám vrátil DPH.
6.- KVK vnitřní štuk je nejjemnější štuk na trhu. V Humpolci ho v žádných stavebninách nevedou, proto najíždím desítky kilometrů pro tento štuk, abych zákazníkům dopřál co nejhladší povrch stěn a zákazníkům účtuji pouze cenu štuku.
7.- Chtěli jste zlikvidovat původní garnýž, tam byly všechny nastřelovací hřeby vytrhány a strop opraven(i stěna nad oknem). Pokud byly další hřeby či šrouby po bytě, nehledal jsem je.
8.- Příčky i otvory byly vyměřeny laserem. Tloušťka paprsku je 1mm, půl centimetru opravdu nenajdete. A pokud se vyměřovaly dveře do průchodu pod 50cm, rád bych poprosil o fotku, jak to dopadlo, nebo alespoň popis, jak široký "průlez" zbývá. Poprosím i o fotku toho okousaného schodu do sprchového koutu.
9.- Na to, že jsou obklady trochu prohnuté a nejsou přesně pravoúhlé jsem vás sám upozornil, jelikož to patří do mých smluvních povinností. Asi jste měli vybírat v jiné cenové relaci.
10.- Obědy s sebou snědené "u zdi" na pracovišti snad není třeba komentovat. Náklady na PHM? Materiál fakt nepřijde sám a ani ten vybouraný neodejde. Na dodacích listech nejsou uvedeny ceny, proto jsem vás odkázal do stavebnin ke zjištění ceny materiálu k vaší zakázce.
11.- Tomu kousku papíru formátu A4 s finální cenou, razítkem a podpisem se říká Faktura. A možná právě proto, že jste se rozhodli zaplatit o 12.000,-Kč méně než byla částka na tom kousku papíru, vám nebyla uznána reklamace prasklé obkladačky a dvou vydrolených spár(jak jste uvedl, k oběma závadám došlo cca po měsíci od provedení v době zrání a vysychání).
P.S. Až vám tyto závady bude někdo opravovat, nezapomeňte mu zaplatit a až si na něho budete stěžovat, nezapomeňte se podepsat.

Vladimír Koten - stavební práce

Přidat nový příspěvek