Pane Kotne,
Hlavně negativní recenze mají váhu, není zač.
Také mi dovolte postupně reagovat.
Ad1. Podepsanou smlouvu jsme donesli až bylo jádro postavené, ale vy jste nám dal smlouvu ve fólii v den bourání ať si to v klidu přečteme a potom Vám ji doneseme.
Vodoinstalace samozřejmě nebyla hotova první den, ale dost Vám to pomohlo, že jste práci dodělal i za ten podraz s cenou.
Ad2. Ano podraz. V roce 2021 jsme byli obeznámeni s cenou za hodinu a na té jsme se domluvili.
Práci jste začal 3.1.2022 a ještě v lednu jsme Vám volali, zdali to vše platí a není žádná změna a o změně ceny jste se nezmínil. Navýšení bylo více než inflace.
Ad3. Také hodnotím pozitivně že s hlukem začínáte až po osmé hodině. Každý den, ale není potřeba začít se stroji dělat hluk a také není nutné nakupovat materiál každý den. A to jsme se se několik rán (7:45) potkávali a neměl jste žádný materiál.
Ad4. Ano vstup byl naplánován úzký, ale 54 cm mě nepřijde zas tak úzký, když se člověk sprchuje jednou denně a sprchuje se bez oblečení. Spousta sprchových koutů mají daleko užší průchod.
Prostor jsme zužovali s ohledem na to, že na druhé straně zdi je umyvadlo. Pokud by se příčka nechala, tak jak jste ji postavil původně, umyvadlo by přesahovalo do místnosti, ale o tom jsme se bavili a měřili to a vy jste to stejně posunul.
Ad5. DPH nám kamarád nevrátil, účet byl pouze otevřen pod jeho hlavičkou, jelikož má lepší ceny.
Ceny lepidla atp jsem podrobně nestudoval, ale když se v průběhu stavby byly podívat kamarádi, kteří staví domek, tak se zarazili nad betonovým potěrem a říkali že ten je dost drahý – omlouvám se, že jsem uvedl lepidlo.
Ad6. Štuk je hrubý.
Ad7. Hřebík byl cca 2 cm od nové zdi u vnějšího rohu. Prostě jste ho zapomněl vytáhnout.
Ad8. Dveře se vyměřovali do průchodu 54 cm a nyní je průchod i s namontovanými dveřmi stále přes 50 cm.
Ad9. Obklady jsme vybírali na Vaše doporučení v SIKU (Obklad Fineza Raw tmavě šedá 30x60 cm mat WADV4492.1) a stojí 649,- Kč za metr. A pokud jste narazil na obklad s odštěpkem na hraně, tak jste ho měl dát bokem a dát tam jiný.
Ad10. Náklady na PHM měly být alespoň řečeny či napsány, tak jak jste psal v cenové nabídce v roce 2015.
Cena za odvod a přívoz materiálu má být zahrnuta v ceně hodinové, pokud tak není uvedeno jinak.
To je, jak kdybyste si naúčtoval ceny obědů.
Na dodacích listech ceny nejsou – v pořádku, ale bylo dohodnuto, že mi je předáte po skončení.
Na zažádání ať mi je dodáte jste mi nevyhověl, že na to nemáte čas a že ve stavebninách na Vás také nemají čas, aby se vypisovali s nějakými papíry.
Na to ale mě tam pošlete a oni by mi to rádi vypsali (cizímu člověku).
Ad11. Faktura vím jak vypadá (studoval jsem daňové poradenství). Cenu materiálu jste napsal na kus papíru cca o velikosti 8x8 cm. Když jsme chtěli aspoň rozepsat co tam je obsaženo, tak jste nebyl schopný dát seznam věcí v této ceně.
Poté jste cenu za materiál dopsal k faktuře s výmluvami o finančním úřadě a vyhrožoval jste mi trestním stíháním a soudním řízením pokud nezaplatím.
Hodiny, které jste měl na prvotní faktuře byly počítány od 7 do 17, to je podle mě absolutní drzost si napočítat hodiny, které jste tam nebyl.
Tyto hodiny jsme také u Vás rozporovali a společně jsme se domluvili na ponížení hodin a vystavil jste novou fakturu, kterou jsme Vám bez dalších jednání ve splatnosti do koruny zaplatili i s nerozepsaným materiálem.
Na reklamaci bychom tedy měli mít nárok, protože máte zaplaceno na čem jsme se domluvili.
Ale dle Vašeho vyjádření bychom měli doplatit Vámi napočítané hodiny a potom by se řešila reklamace tak jak u zákazníka který normálně zaplatí.
Foto zde nelze nahrát proto zasílám přes odkaz: https://www.uschovna.cz/zasilka/WZ5F7NDIPEGUJC6E-CJ2/8CVFAXF9TZ
AdP.S. Dodavatelům platíme a recenze se dávají i špatné, podle čeho jiného by měl zákazník zjistit nedostatky při výběru.
P.S. Fakturu jsme Vám zaplatit nemuseli, máte na faktuře forma úhrady hotově a je o Vás podepsána a s tím byste ani u soudu neobstál. Možná za ty vulgarity v telefonátu na mě jsme Vám to zaplatit neměli.
Jiří Kaštan.
Datum: 06.04.2022